torstai 19. kesäkuuta 2008

10. päivä


Heti alkuun pakko sanoa että yksi parhaista päivistä jos ei jopa paras.

Haettiin Dang:ltä prätkät välihuollosta ja mies vaan nauroi kun oli kuraa pyörissä ja kaikenlaista vaihdettavaa/fiksattavaa, ei mitään vakavaa kumminkaan.

Kohti etelää ja vähän ennen Hot:ia pienemmälle tielle. Leveää hiekkabaanaa ja kivikkoa. Sen verran allekirjoittanut innostui laskemaan että Esko väisteli ja keräili useaan otteeseen mun tavaroita. Tippui kyydistä; sadetakki, sadehousut, pari vesipulloa, röökit, aurinkorasva ja limutölkki. Yritä siinä sitten ajaa mun perässä kun tavaraa sinkoilee ympäriinsä. Ikäänkuin lentelevät tavarat ei olisi riittäneet Eskolle niin mun sadehousut jäi takavanteen/palojen väliin ja homma seis.

Nauratti ja housutkin oli suht käyttökelpoiset vielä!

Kuva

Eskolla hävisi takajarru tapahtuman seurauksena ja vauhti luonnollisesti laski, hieman. Ilmeisesti kurahousujen kumia jarrupalojen sekä levyjen välissä koska vajaan kilsan päässä tuli tööttäys ja taas mentiin.

Sitten tie rupesi pienenemään/kostumaan.

Kuva

Kyseisen mutavellin jälkeen samat housut koki saman kohtalon mutta tällä kertaa viimeisen. Oli muuten myös täysi urakka tällä kerralla irrottaa ne housut. 

Entiset sadehousut!

Kuva

Tie pienesi olemattomaksi ja ekaa kertaa reissun aikana ajettiin niin pientä ja huonokuntoista tietä että autolla ei olisi päässyt mitenkään läpi. 

Kyseltiin ajo-ohjeita ja saatiin maahan piirretty kartta jonka avulla löydettiin perille.

Kuva

Jälkikäteen sanottuna uskaliasta meininkiä mutta hieno traili kerta kaikkiaan.

Vaihdettiin ajojärjestystä niin että allekirjoittanut veti letkaa eteenpäin ja huuteli takana tuleville ohjeita jne. Loistava päätös koska mentiin suht hyvää vauhtia eteenpäin ja kellään ei mitään ongelmia etenemisessä. Sitten tulikin reissun pahin pätkä. Erittäin jyrkkä, märkä, mutainen, urainen ja tietysti liukas mäki.

Kuva

Rohkea rokan syö ja menoksi. Ylös meni mutta hiki tuli. Huutelin ylhäältä ohjeita ja Lasse sanoi ettei edes yritä. Esko pyörän sarviin ja ylös. Mä lähdin kävelemään alaspäin ja Lasse ylöspäin. Puolivälissä kyselin toiselta riderilta meinaako ajaa. Totesi että taidot ei riitä aja sinä. Eikun puikkoihin ja rööki suuhun. Ylös vaan vaikka tällä kertaa meinas pariin kertaan matka stopata. Tällä välin Lasse oli kiivennyt ylös ja kaivanut videokameran sekä alkanut kuvaamaan. Hieno paikka kuvata ja hyvää pätkää luvassa. Kuriositeettina on pakko mainita että varusteet ei näköjään tee ajajaa.

Viimeiseksi Esko ja oma pyörä. Sain pari tilanne kuvaa noususta.

Tilanne juuri ennen mäen loppua. Hieman haki!

Kuva

Mäestä kertoo paljon että piti tulla koko matka kerralla ylös. Paikallaan ei pysynyt vaan lähti valumaan alaspäin jos joutui pysäyttämään vauhdin. 

Ei ollut ketään missään useita kilometrejä ennen mäkeä eikä sen jälkeen. T-risteys mäen päällä ja lähdettiin oikealle. Nälkä rupesi vaivaamaan koska tunteja takana riittävästi. Petteri oli sitä mieltä että ennen elokuuta ei päästä/löydetä pois. Ajettiin useita kilometrejä, veikkaisin 20km, ja useita risteyksiä ennenkuin saatiin kuin ihmeen kaupalla varmistus ekasta kylästä että oltiin ajettu oikein ja tavallaan löydetty perille. 

Ränniä mutta aivan ajettavaa kuitenkin.

Kuva


Kuva

Matkaa asfaltille oli kuitenkin vaikka kuinka paljon mutta loppujen lopuksi sekin tuli vastaan.

Asfaltti alkoi ja rupesi helpottamaan.

Kuva

Tarkkana silti sai olla.

Kuva

Vesikin meinasi loppua kun mun repussa olleet lensi rotkoon. Onnellinen loppu reissun pahimmalle trailille ja kauppa josta saatiin vettä sekä banaania. Pari paikallista lasta näki ekan kerran falangin ja sai tietysti karkkia. Yksi pelkäsi niin paljon vaaleata sekä kuraista falangia että itkeä tirautti.

Sen verran vähän oli matkaan yöpaikkaan että päätettiin ajaa suoraan perille ja syödä vasta siellä.

Matkalta hieman erikoisempi kuva. Oli harvinaisen haastava kuvata mutta kun idea tuli niin oli pakko kokeilla.

Kuva

Navasoung Resorttiin oli tarkoitus yöpyä kahdeksi yöksi mutta ei ollut tilaa kuin yhdeksi. Ruuan kanssa suunniteltiin eri vaihtoehtoja seuraavalle päivälle ja sitten suihkun kautta todella hienolla paikalla olevalle altaalle.

Lasse kakkonen ja lippis päässä altaassakin, ilman pillejä tosin. 

Kuva

Lasse näyttää mallia kuinka riderit rentoutuu. Maisemat aivan upeat. Inthanon tosin hieman pilven sisällä.

Kuva

Prätkäpaidalliset tuntuu olevan kirottuja kun Lasse aikaisemmin mursi pari luuta ja nyt Petteri liukastui altaalla niin että varpaat meni mustaksi.

Illan pimennyttyä mentiin katselemaan videopätkiä Lassen bungalowiin. Kylällä pyörähti kaikki muut paitsi Lasse, jälleen.

Loppuun pakollinen kevennys.
Onnellinen ja väsynyt raideri sekä onnellinen ja pirteä raideri. Huomaa ero? 

Kuva